Duyurular
Teknik Hizmetler
İşinizi Yaşıyor ve Yaşatıyoruz
Görevli olduğu işletmede, elektrik, elektronik , sıhhi tesisat, havalandırma, ısıtma, soğutma, telekomünikasyon vb. işlerle ilgili küçük arızaları tespit edip bakım ve onarımını yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.
Teknik Servis Elemanı; işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gerekliliklerine uygun olarak:
a) İşletme içerisindeki elektrik, elektronik, sıhhi tesisat, havalandırma, ısıtma, soğutma vb. çeşitli türdeki arızaları tespit etmek,
b) Tamir türüne göre malzemeleri temin etmek,
c) Basit elektrik, elektronik arızları gidermek,
d) Basit atık ve temiz su tesisat arızalarını gidermek,
e) Büro makineleri, bilgisayarlar, telekomünikasyon ve veri iletim ekipmanları gibi elektronik ekipmanlarının basit arızalarını gidermek,
f) Isıtma, soğutma ve havalandırma sistemleri ile ekipmanlarının basit bakım ve onarımları yapmak,
g) Tamir edilemeyen arızlar hakkında ilgilileri bilgilendirmek,
vb. görev ve işlemleri yerine getirir.
Enerji İzleme Sistemleri
Enerji İzleme Sistemleri işletmelerin enerji maliyetlerini azaltmak ve enerji verimliliğini artırmak için IoT cihazları ve yazılım sayesinde anlık enerji verilerini izleme, depolama, analiz etme, raporlama ve iş zekasına çevirme amacıyla tasarlanmış hizmet platformlarıdır.
Günümüzün artan rekabet ve çevre koşullarında işletmeler; gerek ürün ve hizmetlerinin daha rekabetçi fiyatlara sahip olması ve gerekse gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya mirası bırakmak amacı ile enerji tüketimlerini eskisine göre çok daha fazla kontrol altında tutmak zorundadırlar. Bu nedenle bir tesisteki; elektrik, gaz, su, buhar ve diğer maliyetlerin hassas biçimde analiz-kontrol edilmesi artık bir zorunluluk haline gelmiştir. Ayrıca kritik yüklere sahip işletmeler enerji altyapısını sürekli izleyerek arızalardan anında haberdar olmak ve enerji kesintisinin önüne geçmeleri gerekir.
Enerji otomasyonuna geçen veya geçmek isteyen tesislerin beklentileri kısaca 4 kalemde sıralanabilir
- Enerji tüketim noktalarının tespiti ve enerji tasarrufu önlemleri (ISO50001)
- Üretilen ürün ve hizmetlerin üzerine düşen enerji maliyetinin hesaplanması
- Enerji sağlayacı kurumlara karşı cezalı duruma düşmemek
- İşletmedeki enerji devamlılığının-kalitesinin sağlanması ve raporlanması
- Enerji tüketim noktalarının tespiti ve enerji tasarrufu önlemleri
Tesise monte edilecek haberleşme özelliğine sahip cihazlar ile bir tesisin enerji haritası çıkartılıp yoğun tüketim noktalarında enerji tasarrufuna yönelik iyileştirme çalışmaları yapılabilir. Elde edilen veriler ile yapılmış çalışmaların etkileri kolayca kontrol edilebilir.